Què és la Teràpia visual?

La teràpia visual, entrenament visual o rehabilitació visual és un procediment optomètric realitzat individualment per potenciar i corregir totes aquelles habilitats visuals que no es troben en el seu estat òptim.

La teràpia visual és útil i recomanada quan es necessita millorar l’enfocament, la coordinació d’ambdós ulls, l’ull gandul, l’estrabisme, el rendiment escolar, en problemes d’aprenentatge relacionats amb la visió, en problemes de lateralitat i en el processament de la informació rebuda a través del sistema visual.

Els problemes en el sistema visual poden solucionar-se amb l’ajuda d’un programa de teràpia visual personalitzat que desenvoluparà l’optometrista comportamental. La durada d’un programa de teràpia visual pot variar de 6 mesos a 2 anys en funció del problema i dels objectius a assolir. En el transcurs del programa es realitzaran avaluacions per tal d’observar l’evolució del pacient. La teràpia consta de dos parts: la teràpia en consulta que consta d’una sessió a la setmana de 60 minuts i la teràpia a casa en la que s’hauran de realitzar uns exercicis visuals cada dia durant uns 20 minuts, és per això que en el cas dels infant és molt important la col·laboració de la família.